dilluns, 7 de març del 2016

Rufián diu que Sánchez va proposar a ERC un nou Estatut

GOVERN ESPANYOL

El republicà diu que va la trobada va ser com "anar a comprar un Iphone" i que et donessin un "Alcatel del 99".

| 07/03/2016 a les 12:24h


El republicà Gabriel Rufián en una entrevista a RAC1, aquest dilluns. | RAC1


El cap de llista d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha explicat aquest dilluns en una entrevista a RAC1 els detalls de la reunió "kafkiana" que els representants d'ERC van tenir al Congrés amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, en el marc de les negociacions per a la investidura. Segons Rufián, Sánchez els va dir que es podia plantejar un nou Estatut. "Li vaig dir que era com anar a comprar un Iphone i et donen un Alcatel del 99", ha dit.

Rufián també ha explicat que després del seu discurs de divendres al ple del Congrés dels Diputats el ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García Margallo, li va dir: "T'has quedat a gust", malgrat que l'ha felicitat fins i tot gent del PP. algrat aquest fet, ha confessat que no va quedar "massa content" amb el seu discurs: "Em va faltar temps. Vaig parlar més a poc a poc del que parlo".

També ha explicat la picabaralla que tan ell com Tardà van mantenir amb C's i el president del
Congrés, Patxi López, quan no els va deixar respondre les al·lusions a C's com una formació que no ha condemnat el franquisme.

Rufián ha recordat que el 20 d'octubre del 2013 el partit de Rivera va evitar condemnar el règim dictatorial al Parlament de Catalunya. "Patxi López va violar el reglament. Per al·lusions ens hauria d'haver donat la paraula", ha sentenciat abans d'assegurar que veu el president del Congrés "molt obedient" amb el pacte PSOE-C's.

Rufián creu que les negociacions per a la investidura s'encaminen ja cap a una gran coalició entre el PP, PSOE i C's i lamenta que el partit de Pedro Sánchez s'hagi negat rotundament a obrir la porta al referèndum de Podem. "Hem estat davant d'una competició per veure qui es vanagloriava més de no donar veu a un poble", ha sentenciat.

També ha explicat que ERC manté reunions "periòdiques" amb Podem i En Comú Podem per "posar en comú els plantejaments". "La diferència és que ells encara creuen que l'Estat espanyol pot canviar. És gent tan republicana i d'esquerres com nosaltres, però potser no tenen tanta memòria", ha dit.





Enllaç noticia :