dilluns, 14 de març del 2016

Recepta de Cuina : " El piano del Bages "

Dimarts 14-03-2016

Autor/a: Associació de Cuineres del Bages












INGREDIENTS:

  • 1piano de Porc Ral (costella sense os)
  • 3 pomes golden madures
  • 300 gr. bolets o 40 gr. ceps secs
  • 1 ou
  • 3 cebes de Figueres
  • 250 cc vi ranci
  • 100 cc vi blanc
  • 50 gr. mantega
  • oli, sal, pebre, llimona
  • 100 gr. maduixes
Posar a remullar en Oporto:
  • 350 gr. prunes sense pinyol
  • 200 gr. orellanes
  • 100 gr. nous pelades
  • 100 gr. pinyons
  • 250 cc Oporto


PREPARACIÓ:


Macerem la carn amb la llimona, sal i pebre. La obrim com si fos un llibret i la salpebrem. Pelem les cebes, les trinxem i les poxem. Pelem les pomes i les laminem. Rentem els bolets i els saltegem. 

Dins la costella sense os, posem les pomes, ceba poxada, bolets i la meitat dels fruits secs. Pintem amb ou per dintre. cosim i posem sobre una plata de forn untada amb mantega i oli. Introduïm al forn a 200º durant 30 minuts. Desprès baixem la temperatura a 160º i incorporem el vi blanc, 200 cc de vi ranci i la deixem al forn durant 2,30 hores. De tant en tant, anem regant amb el seu suc.

Per a la salsa, recuperem tots els sucs de la cocció. en un cassó posem 2 cullerades de sucre, el torrem i afegim el suc de la cocció més 50 cc de vi i la resta de fruits secs. Deixem reduir uns minuts.
Servim el Piano de ral acompanyat de la salsa i el decorem amb fruits secs i maduixes saltejades.


Notes complementàries:

La cuina del Bages no té cap plat que l’identifiqui. Per això, la nova Associació de Cuineres del Bages, un col·lectiu integrat per una trentena de dones aficionades a la cuina, han creat ‘El piano del Bages’, un plat que han presentat al Gremi d’Hostaleria i Turisme perquè els restaurants l’incloguin a les seves cartes. Es tracta d’una costella de porc desossada i farcida, elaborada amb productes que es poden trobar al territori comarcal, com el porc ral d’Avinyó o el vi del Pla de Bages.


Enllaç noticia :