dilluns, 14 de març del 2016

El regidor del PP de Palafolls hi torna: "En una societat seriosa i sana, Colau estaria fregant terres"

ARA Barcelona













"En una societat seriosa i sana, [ Ada Colau] estaria fregant terres i no d'alcaldessa de Barcelona. Amb tots els meus respectes per les digníssimes dones de la neteja". El portaveu del PP de Palafolls, Óscar Bermán, hi tornava aquest cap de setmana exhibint la seva visió particular de la vida i esclatava contra l'alcaldessa de Barcelona a tomb de les  crítiques de Colau a la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament, que ja havien motivat la reacció de destacats dirigents del PP. Un exabrupte que suma al seu historial de pronunciaments incendiaris, molts dels quals, recollits al seu blog personal. Aquest cop, amb crítica també per al seu partit, al qual retreu que no es "planti" davant el que considera que són atacs continuats de Colau als catòlics, a l'exèrcit i a la unitat d'Espanya.

En declaracions al digital ultra Alerta Digital, Bermán considera que Colau és un "llast" per a
Barcelona, i que el PP hauria de dir "prou". No especifica a què es refereix quan diu que el PP hauria de dir "prou", però dóna pistes inquietants: " És hora que el meu partit es planti com jo i digui prou, fins aquí hem arribat. Una democràcia és una fórmula sana i recomanable si permet l'exercici del poder per part dels millors. En canvi, una democràcia es degrada i es 'lumpenitza' si els que estan al capdavant de les institucions són els pitjors, els menys preparats". I encara va més enllà: "Avui el poble espanyol està sent dominat per la pitjor gentussa que es podia imaginar fa uns anys. Ada Colau n'és el millor exemple".

Posa en dubte, doncs, que la democràcia sigui una fórmula vàlida en funció de qui guanya eleccions.

De fet, no és estrany que defensi aquests postulats, tenint en compte que ja anteriorment havia defensat que " al costat d'aquesta Espanya, la de Franco era l'Arcàdia feliç".

Depuracions a Sociologia i Polítiques
El peculiar portaveu del PP a Palafolls suma una corrua de pronunciaments estrafolaris que l'han portat a afirmar, per exemple, que s'haurien de suprimir momentàniament, mentre es "depura el professorat", les Facultats de Sociologia i Polítiques, en considerar que són " fàbriques de marxistes". Bermán és l'únic regidor del PP a Palafolls, on va promoure una iniciativa –fallida– per declarar el municipi "lliure de mesquites". O per instar a la suspensió de l'autonomia catalana.

Albiol el renya però li dona una altra oportunitat
L'enèsima polèmica protagonitzada per Bermán ha obligat aquest dilluns el coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, a renyar-lo. El dirigent popular ha considerat " desencertades" les paraules del regidor a Palafolls i ha remarcat que el partit "no pot compartir-les", però ha volgut treure-hi ferro al·legant que, "amb tots els respectes, es tracta d'un regidor de Palafolls".

Tot i la reiteració de les sortides de to de Bermán, Albiol ha descartat prendre mesures contra ell, però sí que ha defensat que el partit li demanarà que s'abstingui de fer valoracions polítiques més enllà de debats que afectin el seu municipi, com ara "si els carrers de Palafolls estan ben asfaltats". "Espero que sigui capaç d'afinar una mica, ser més polit", ha dit Albiol

El partit el porta al comitè de drets i garanties
En el cas que es mantingui aquesta conducta, el líder del PP al Parlament ha avançat que sí que s'estudiaran les mesures que calguin. De fet, a la tarda, el president provincial del PP a Barcelona, Alberto Villagrasa, ha admès que Bermán s'ha negat a rectificar i ha anunciat que traslladarà al comitè de drets i garanties del partit les declaracions del regidor de Palafolls. Villagrasa ha mostrat el seu "complet rebuig" a les paraules " irrespectuoses, irresponsables i masclistes" de Bermán contra Colau. "Mai s'ha de confondre la crítica política amb l'insult personal", ha afegit.


Enllaç noticia :