dilluns, 1 de febrer del 2016

Pep Guardiola, nou entrenador del Manchester City

El conjunt anglès ha confirmat que el tècnic català suplirà Manuel Pellegrini la temporada que ve a la banqueta de l'Etihad Stadium.


FUTBOL INTERNACIONAL


Pep Guardiola, en una imatge d'arxiu del maig del 2015 / EFE
El misteri s'ha resolt. El Manchester City acaba de confirmar aquest dilluns al migdia que Pep Guardiola serà l'entrenador del conjunt anglès la temporada que ve.

En un  breu comunicat a la seva pàgina web, el club que dirigeix des dels despatxos Ferran Soriano i que té Txiki Begiristain com a secretari tècnic, ha fet públic el relleu a la banqueta. El xilè Manuel Pellegrini abandonarà l'Etihad Stadium quan acabi aquest curs i en el seu lloc arribarà Guardiola, que el 30 de juny deixarà el Bayern Munic després de tres temporades a Alemanya.

El mateix Pellegrini s'ha referit a la notícia des de la sala de premsa, i ha negat que els dirigents del seu actual club actuessin a traïció. "El club no ha fet res a esquenes meves", ha assegurat el xilè: "Estava al cas de la notícia des de fa un mes".


Guardiola ha signat per als propers tres anys, fins a l'estiu del 2019. En el seu escrit, el City ha admès que ja va intentar portar-lo a Manchester el 2012, quan va deixar la banqueta del Barça. "Quatre anys és una eternitat per ser entrenador del Barça", va explicar el tècnic català aquell 27 d'abril, quan, acompanyat d'Andoni Zubizarreta i Sandro Rosell, va dir adéu al club de la seva vida. Llavors, cansat per l'exigència que suposa el Camp Nou, va decidir agafar-se un any sabàtic i va marxar a viure a Nova York. Mentre era als Estats Units, l'entrenador de Santpedor va tancar el seu fitxatge per al Bayern Munic, on ha aconseguit fins al moment dos títols de la Bundesliga, però se li ha resistit la Lliga de Campions.

Model global de club

Pep Guardiola, en una imatge d'arxiu del maig del 2015 / EFE
El City era fins el passat mes de desembre propietat única d'Abu Dhabi United Group, una empresa del xeic Mansour bin Zayed Al Nahyan. A finals d'any però, el grup al qual pertany el City (City Football Group) va donar entrada a capital xinès, a través de l'empresa CMC, un consorci d'inversors institucionals xinesos, que va adquirir el 13% de les accions. Cal recordar que el City forma part d'un projecte global, on també hi són el New York City, el Melbourne City i el Yokohama Marinos japonès, del qual el grup matriu té un paquet d'accions. 

Plantilla de talent

El tècnic de Santpedor arriba a un conjunt que té l'argentí Sergio Kun Agüero com a millor futbolista, acompanyat de futbolistes de talent com David Silva, Raheem Sterling o el lesionat Kevin De Bruyne. A Manchester, Guardiola es podria retrobar amb Touré Yaya, que va marxar del Camp Nou quan el català dirigia el Barça, i que té com a representant Dmitri Seluk, un agent que sempre ha criticat Guardiola. 


Enllaç noticia :