dimecres, 6 de gener del 2016

Sorgeixen més veus crítiques amb Mas dins d’ERC

Dimarts  5.01.2016  17:54

PAÍS

Ahir va ser Joan Tardà qui va demanar a Mas que faci un pas enrere i avui ha estat Esquerra de Sant Cugat qui ho ha dit.





Una imatge d'arxiu de Joan Tardà


Ja han sorgit les primeres veus dins d’ERC que demanen al president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, que s’aparti i no sigui el candidat a la presidència en la investidura per tal de facilitar l’acord amb la CUP. Tot i això, la versió oficial del partit és la que ha expressat el seu líder, Oriol Junqueras, quan ha afirmat que Mas continua essent el seu candidat i el de Junts pel Sí. També ha assegurat que el seu partit no es presentaria pas com a alternativa i ha negat que ell hagués demanat que Mas s’enretirés.

En canvi, el diputat electe al congrés espanyol, Joan Tardà, va demanar ahir a Mas que faci un pas enrere. Una petició que avui ha reiterat als micròfons de Catalunya Ràdio: ‘Si ara resulta que ha de fer un pas al costat, doncs el fas. I aquest és el veritable patriotisme i és el que jo, personalment, amb tota humilitat, crec que és el que hauria d’haver fet. Que és injust? Tal vegada. Que no s’ho mereix?


Potser també. D’acord? Perquè ha estat clau el president Mas per al procés, però si ara resulta que perquè la situació és la que és i cal preservar el resultat del 27 de setembre et toca fer un pas al costat, doncs el fas. I la ciutadania, si més no la que ha votat sobiranisme, crec que ho agrairíem’, ha afegit.
En aquest mateixa línia també s’hi ha apuntat ERC de Sant Cugat del Vallès, que ha reclamat a Artur Mas que faci ‘un pas al costat’ per desbloquejar la investidura. ‘La CUP ha demostrat que no ha estat a l’altura de les circumstàncies; ara cal que CDC demostri que  ho està’, ha dit el secretari de política municipal, Èric Gómez.










Per una altra banda, el secretari d’organització d’ERC, Isaac Peraire, ha fet un piulet força crític amb la compareixença de Mas i ha lamentat que hagi atacat la CUP en el seu discurs. ‘Sense retrets hi hauria més possibilitats d’èxit’, ha reblat.








El cap de files dels republicans al congrés espanyol, Gabriel Rufián, no ha criticat directament el líder de CDC, però sí que ha fet un piulet burleta a Twitter amb aquesta imatge:









Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/sorgeixen-mes-veus-critiques-amb-mas-dins-derc/