dilluns, 25 de gener del 2016

ERC adverteix que un govern d'esquerres a Espanya ha de reconèixer el dret d'autodeterminació

| 25/01/2016 a les 13:03h

CONGRÉS ESPANYOL

Joan Tardà aposta per desplegar "totes les aliances possibles" al Congrés sempre que es respecti "la sobirania del poble de Catalunya"

Els republicans no volen parlar de línies vermelles per no especular sobre possibles executius que encara no saben si es tiraran endavant

Conversa entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias després de l'oferta de Podem





Gabriel Rufián i Joan Tardà, aquest dilluns. Foto: Pere Gendrau


"No podem concebre un hipotètic govern que s'anomenés progressista i d'esquerres si no reconegués la plena sobirania del Parlament i el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya". Aquest és el principal missatge que ha traslladat el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, després de reunir-se amb la direcció del partit aquest dilluns, a la seu del carrer Calàbria de Barcelona. Tardà no vol parlar de línies vermelles perquè, ara com ara, desconeixen si hi ha possibilitats que es conformi un executiu alternatiu al del PP.



Sigui com sigui, el que sí que ha assenyalat el diputat republicà, que ha comparegut al costat del seu company de files Gabriel Rufián, és que aposten per "desplegar totes les aliances possibles que són presents al Congrés sempre que aquestes esquerres també respectini la sobirania del poble de catalunya". Dit això, segons ha assegurat Tardà, a la reunió d'ERC "ni tan sols s'ha parlat" de possibles pactes per, mitjançant com a mínim l'abstenció, permetre un hipotètic govern del PSOE amb el suport de Podem. El que tenen clar és que hi ha un "mandat democràtic" que emana del 27-S.

Flexibilitat en els 18 mesos 

Joan Tardà ha parlat, en referència al mandat sorgit de les urnes, del que considera "la data icònica dels 18 mesos". En aquest sentit, ha insistit en el compromís de "fer viable el procés que ha de durar 18, 19 20 mesos". Els republicans s'alinien, per tant, amb la flexibilitat assenyalada pel president, Carles Puigdemont, en la qüestió dels terminis. Uns terminis que han de servir, segons el diputat d'ERC, per tirar endavant les "lleis de desconnexió", les "estructures d'estat" i també "iniciar el procés constituent" que ha de culminar en un referèndum per ratificar la "constitució de la república".

Pel que fa al calendari que tenen per davant els republicans, Tardà ha explicat que aquest dimarts compten de poder constituir el grup propi, ja que, segons ha assenyalat, compleixen més els requisits que no pas Democràcia i Llibertat. Dijous o divendres, tal com ha afegit, es reuniran amb membres d'En Comú Podem després que el seu cap de llista, Xavier Domènech, es posés en contacte amb els diputats d'ERC sol·licitant-los aquesta trobada.


Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/102056/erc/adverteix/govern/esquerres/espanya/reconeixer/dret/autodeterminacio 

1 comentari :

Joserp Maria ha dit...

Rufiàn, Tardà, a nosaltres s`ens en fot que hispania faci el que li doni la gana. Jo hos dic que sense ruptura, mai s`obtindrà la llibertat, llavors suposso, que no sereu tan il-lusos de creure que en un any i mig serem independents sense la imprescindible i necesaria DUI. Vull creure que d`això en sou prou conscients, i que aquesta carta ens la guardem per utilitzar-la quan sigui el moment mès oportù. DUI ès igual a independència