dilluns, 7 de desembre del 2015

El Congrés margina Catalunya amb els seus empleats durant la celebració de la Constitució

Dilluns, 7 de desembre de 2015 12:00 h

Els anomenats ‘macers’ portaven un vestit on es veia un escut de la Corona de Castella, en lloc de com a mínim una insígnia que englobés tot l’Estat


Els actes de celebració de l’aniversari de la Constitució de 1978 al Congrés dels Diputats han causat certa indignació per un detall que sol passar desapercebut però que s’ha comentat a les xarxes: la presència d’uns homes amb uns vestits solemnes medievals de vellut de color púrpura i amb una maça acompanyada d’una ploma a la mà. Conscients o no, els empleats estaven marginant diversos territoris de l’Estat amb els seus uniformes, Catalunya entre ells. 




© El País


El Congrés mira a una altra banda preguntat pel directe!cat

Aquests treballadors de la cambra baixa lluïen un escut ben gran al tors. Era l’escut de l’Estat? No, era el de la Corona de Castella, on només s’hi veia un castell i un lleó. Ni les cadenes de Navarra, ni el símbol del Regne de Granada ni, per descomptat, les quatre barres eren visibles en aquests funcionaris de l’Estat anomenats ‘macers’, segons fonts del Congrés han confirmat al directe!cat. Amb tot, les mateixes fonts s'han mostrat molt estranyades per la pregunta sobre el detall i no n'han sabut donar més informació, només que “tenen molta història”, ni tampoc han explicat perquè només porten l’escut de la Corona de Castella.

També hi havia porters de maça a la Corona d'Aragó




© lacerca.com


De fet, l'ofici dels ‘macers’ o ‘porters de maça’ provenen de l’edat mitjana i es trobaven tant a la Corona de Castella com a la d’Aragó. El Congrés i el seu protocol, però, han decidit que a la cambra de representants dels ciutadans de tot l’Estat només n’hi hagi de castellans. 

Ni catalanoaragonesos, ni alguna versió modernitzada que inclogui l’escut de l’Estat. Mentrestant, els polítics que van parlar ahir s’omplien la boca d’unitat de tots els espanyols i de Constitució de tots els territoris de l’Estat. 




Enllaç noticia :