dimarts, 3 de novembre del 2015

Zarzalejos reconeix que "el ple de la desconnexió" serà decisiu

per Redacció 3 de Novembre 2015 a les 17.05 h

L'ex-director de l'Abc afirma que des de la part espanyola és "imprescindible" evitar la votació de la resolució independentista.





L'ex-director de l'abc José Antonio Zarzalejos

L'ex-director de l'Abc José Antonio Zarzalejos ha reconegut avui en un article a El Confidencial, que el "ple de la desconnexió", que es pot celebrar dilluns vinent, serà decisiu. Segons Zarzalejos, el govern espanyol hauria d'actuar amb absoluta urgència per evitar la celebració del ple, si cal obrint negociacions de darrera hora. "L'aprovació de la resolució seria el pitjor" i per tant considera que "cal replantejar les coses".


Zarzalejos assegura que si Catalunya aconsegueix dur a terme una política de fets consumats es pot "escapar de les mans a l'Estat". Recorda en aquest sentit unes declaracions de la catedràtica de Dret Internacional Públic Araceli Mangas, en les quals apunta que la creacció de nous Estats no està lligada al criteri de legalitat sinó al d'efectivitat, a la força dels fets.

"Evitar que s'aprovi aquesta proposta de resolució -valorant fins i tot converses polítiques amb la Generalitat i amb el grup parlamentari de Junts Pel Sí per dissuadir-los de tal proceder- és, en aquest moment, ja a menys d'una setmana del ple del Parlament de Catalunya, una prioritat absoluta.

El Govern ha de tenir molt en compte el que la catedràtica Araceli Mangas denomina "principi d'efectivitat", és a dir, com la via de fet, o els fets consumats, poden arribar a conformar realitats que se suposen impossibles", indica.


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/11/zarzalejos_reconeix_que_la_resolucio_independentista_es_decisiva_152914.php