dimecres, 4 de novembre del 2015

Junts pel Sí manté Mas com l’únic candidat i es nega a fer-lo president ‘florero’

Dimecres  4.11.2015  17:23

PAÍS

Turull acusa els partits unionistes de voler disminuir el poder presidencial i les institucions catalanes.

 

 





El portaveu parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha insistit aquest dimecres que Artur Mas és l’únic candidat que del seu grup a la presidència de la Generalitat. ‘Per JxSí és unànime que Mas és el candidat, i així li traslladarem a Forcadell’, ha remarcat en una atenció als mitjans des dels passadissos del parlament. Així mateix, a preguntes dels periodistes, Turull ha negat que negociïn amb la CUP la possibilitat de tenir un president ‘florero’, amb menys atribucions que les actuals, tal com s’ha especulat des d’alguns cercles.


‘La gent que s’estima aquest país i les seves institucions mai permetran que tinguem un president ‘florero’. Hem tingut presidents afusellats i d’altres querellats per consultar el poble’, ha etzibat tot assenyalant que, en tot cas, els partits que pretenen disminuir el poder presidencial ‘són avui a Madrid als tribunals’, en referència a C’s, PSC i PP.

En canvi, però, sí que ha mostrat la predisposició del seu grup a afavorir una nova estructura de govern ‘més compacta’, amb menys àrees internes atès que ‘les polítiques cada vegada són més transversals’.

La CUP comunica oficialment que no investirà Mas

Hores abans, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) no s’ha mogut ni un mil·límetre de la posició de partida respecte de la investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat. ‘Nosaltres no votarem Artur Mas com a president de la Generalitat’, ha dit aquest migdia Antonio Baños, president del grup parlamentari. Ha estat després de la reunió que han tingut ell i la portaveu del grup, Anna Gabriel, amb la presidenta del parlament, Carme Forcadell.

Baños ha dit que la CUP no investiria Mas en cap votació i ha demanat a Junts pel Sí que posés sobre la taula un nom que poguessin acceptar: ‘No es tracta de Mas o fi del procés. O Mas o anticipades. O Mas o res més. Entre aquestes dues opcions hi ha un munt de solucions de consens.’


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/junts-pel-si-mante-mas-com-lunic-candidat-i-es-nega-a-fer-lo-president-florero/