divendres, 27 de novembre del 2015

Hollande: "No cedirem ni a la por ni a l'odi"

AGÈNCIES París




Hollande, en l'acte d'homenatge a les víctimes. REUTERS


França homenatja aquest divendres les víctimes de l'atemptat de París amb un acte commemoratiu que s'ha fet a Els Invàlids.

El president francès, François Hollande, ha pres la paraula per assegurar que "no cedirem ni a la por ni a l'odi". "Els terroristes volen crear divisió, enfrontament, que ens llancem els uns contra els altres. Fracassaran", ha assegurat Hollande.

"França farà tots els possibles per destruir l'exèrcit de fanàtics que va cometre aquests crims", ha dit el president francès davant de 2.000 persones entre familiars, autoritats i membres de les forces de seguretat i d'emergències que van participar en l'operatiu postatemptat.

"França no canviarà. Si necessitem un motiu per seguir en peu, per lluitar pels nostres principis, per defensar els valors de la nostra República, el trobarem en el seu record", ha afirmat un Hollande emocionat en el seu discurs.

Un record per a la generació més colpejada


Hollande ha tingut unes paraules per recordar la joventut colpejada pels atemptats, ja que el 60% de les víctimes tenia menys de 35 anys. Batejada com la "generació Bataclan", pel nom de la sala de festes que es va convertir en el principal escenari dels atemptats, Hollande els ha mostrat el seu suport.

"El 13 de novembre quedarà a les seves memòries com una iniciació a la duresa del món i com una invitació a afrontar-la", ha dit el president, convençut que la joventut francesa "està ferida, però no atemorida" i es manté "lúcida i emprenedora".

"Estic convençut que aquesta generació mostrarà la seva grandesa i viurà plenament en nom dels morts que plorem avui. Malgrat les llàgrimes, aquesta generació és la cara de França", ha assegurat.
Durant l'acte, que s'ha obert i tancat amb 'La marsellesa', s'ha llegit el nom i projectat imatges de les 130 víctimes mortals.

Coincidint amb la celebració de París, Hollande va convidar tothom a afegir-se a l' homenatge penjant banderes a les seves cases.


Enllaç noticia :