divendres, 16 d’octubre del 2015

L’ex-president de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch, encausat per amenaces

Divendres  16.10.2015  11:18

PAÍS




Josep Ramon Bosch, ex-president de Societat Civil Catalana.


El jutjat d’instrucció número 3 de Manresa ha citat a declarar com a encausat l’ex-president de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch per un delicte d’amenaces, segons ha explicat l’associació Drets. Bosch haurà de comparèixer als jutjats el dia 20 de gener de 2016 per donar explicacions de les amenaces i injúries proferides contra nombroses personalitats catalanes des del perfil de Facebook de ‘Fèlix de Sant Serní de Tavernoles’.


L’associació de juristes Drets va interposar una querella el 16 de setembre després de provar que Bosch estava al darrere de la pàgina de Facebook des d’on, des de l’any 2012, es publicaven missatges amenaçadors contra persones que s’han posicionat a favor del dret de decidir dels catalans, com Toni Albà, Pilar Rahola, Hilari Raguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández. Es tracta de missatges profundament injuriosos que contenen odi visceral envers aquestes persones i que són constitutius dels delictes d’amenaces i injúries tipificats als articles 169, 170, 205, 208 i 209 del Codi Penal.

Drets també denunciava en el text de la querella que la mateixa pàgina ha servit a l’autor per celebrar públicament la consumació de diversos delictes, com danys contra béns públics —màstils, banderes i altres propietats de consistoris municipals—, destrucció de béns privats —banderes penjades als balcons, simbologia catalanista, etc.— i robatoris de material de campanya de partits polítics favorables a la independència de Catalunya. En algunes ocasions fins i tot havia anunciat delictes poques hores abans que es materialitzessin. Drets va aportar també diversos vídeos feixistes amb la veu del mateix Bosch. Molt poc després de la interposició de la querella, el jutjat d’instrucció número 3 de Manresa ja va obrir diligències prèvies contra Josep Ramon Bosch.

Tot i que el perfil de Facebook va ser eliminat poques hores després de presentar-se la querella, Drets disposava d’una acta de navegació certificada que en demostrava l’existència i que va fer arribar a la causa oberta als jutjats.

Josep Ramon Bosch va dimitir de president de Societat Civil Catalana tretze dies després de la presentació de la querella, el passat 29 de setembre. Drets espera que la justícia arribi fins al final i tothom conegui qui és veritablement Josep Ramon Bosch, cara visible del moviment unionista més radical.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/lex-president-de-societat-civil-catalana-josep-ramon-bosch-declarara-com-a-encausat-per-amenaces/