dimecres, 28 d’octubre del 2015

Els jutges catalans planten Mas i es neguen a acudir a un acte institucional previst per demà

Dimecres  28.10.2015  19:15

SOCIETAT







Demà havia de celebrar-se al Palau de la Generalitat el Dia de la Justícia. Es tracta d’un acte institucional instaurant pel govern de Pasqual Maragall i en el qual es fa el lliurament d’uns premis i reconeixements i hi ha una conferència. L’acte sempre l’ha presidit el president de la Generalitat i el conseller de Justícia. Un dels premiats era el jutge de pau de Calella Xavier Ten.

Aquest any, però, l’acte no es farà perquè el Consejo General del Poder Judicial ha ordenat a la Sala de Govern del TSJC que no hi acudeixi. Ho ha fet aquest migdia, provocant la suspensió de l’acte previst pel govern.


Ahir els nou jutges que integren la sala s’havien plantejat ja la possibilitat de plantar el govern, en protesta per la proposta presentada per Junts pel Sí i la CUP al parlament. Però, segons que ha pogut saber VilaWeb, van decidir consultar amb el CGPJ abans si aquesta actitud era correcta, tenint en compte que es podria interpretar com una intromissió en el poder legislatiu.

La resposta del màxim òrgan de govern de la justícia espanyola ha estat, però, clara i els jutges faran el buid al president de la Generalitat.

ACTUALITZACIÓ: El govern català ha emès una nota de premsa en la qual confirma l’anul·lació de l’acte ‘en busca d’una data de major confortabilitat’.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/els-jutges-catalans-planten-mas-i-es-neguen-a-acudir-a-un-acte-institucional-previst/