diumenge, 20 de setembre del 2015

Tres hores de propaganda política a TV3 sense presentador

| 20/09/2015 a les 19:03h
ELECCIONS 27-S

La ràdio i la televisió públiques catalanes han emès aquesta tarda el programa especial per "compensar" als partits que no van participar a la Via Lliure

La Junta Electoral obliga a TV3 a retransmetre actes electorals dels partits no independentistes

 

 



TV3 i Catalunya Ràdio han emès aquesta tarda les tres hores de propaganda política fixada per la Junta Electoral Central, com a compensació pels partits que no van participar de la Via Lliure a la Meridiana.

Només començar, la televisió pública catalana ja adverita als espectadors que "la durada ve determinada al resultat en les passades eleccions" i que "la junta també ha dictaminat, a petició del partit, quin acte s'havia de retransmetre". Un missatge similar s'anava sobreimpressionant a l'inferior de la pantalla cada cinc minuts. 



A nivell formal, ha estat un programa sense presentadors ni comentaristes, on poques càmeres anaven mostrant els actes del PSC, PP, Catalunya Sí que Es Pot i Ciutadans.

Alguns partits han tingut problemes per omplir els minuts que els tocava per llei. El Partit Popular, per exemple, ha dedicat el quart d'hora inicial a mostrar com Mariano Rajoy, Xavier García Albiol, Andrea Levy i Alícia Sánchez Camacho arribaven al míting i feien petons als assistents, mentre sonava música de fons.

Catalunya Sí Que Es Pot també ha tingut minuts musicals al mig de l'acte, entre el discurs de Lluís Rabell i el dels quatre representants de lluites ciutadanes a qui han donat veu. Mentre sonava la música, la imatge era la del públic marxant de la sala i deixant les cadires buides.

El PSC i CSQEP són els únics que han fet referència a la retransmissió de TV3 en els discursos. Iceta ha utilitzat la ironia per destacar la bona qualitat de la Festa de la Rosa: "Aquest és el millor acte, per això el posaran a TV3". La representant de Catalunya Sí Que Es Pot ha deixat clar que el partit està "en contra de la ingerència dels jutges en com els professionals periodistes han de fer la seva feina". "No estem d'acord amb aquesta resolució", ha dit. 
Enllaç noticia :