dilluns, 17 d’agost del 2015

Nomenen Marcos Mandojana nou cònsol general dels Estats Units a Barcelona

Dilluns  17.08.2015  14:00

Barcelona (ACN).- El diplomàtic Marcos Mandojana és des del dissabte 15 d’agost el nou cònsol dels Estats Units a Barcelona, un càrrec amb jurisdicció a Catalunya, l’Aragó i el Principat d’Andorra.


El diplomàtic Marcos Mandojana


Barcelona (ACN).- El diplomàtic Marcos Mandojana és des del dissabte 15 d’agost el nou cònsol dels Estats Units a Barcelona, un càrrec amb jurisdicció a Catalunya, l’Aragó i el Principat d’Andorra.

Mandojana ha ocupat anteriorment diversos càrrecs diplomàtics a Llatinoamèrica i a Lisboa (Portugal). Abans d’incorporar-se al servei diplomàtic dels EUA a l’any 2000, el nou cònsol general va treballar al ‘National Democratic Institut for International Affairs’, així com també pel senador Bill Frist i com a investigador biomèdic al Brasil i a Carolina del Nord. La funció primordial de Mandojana serà la de proveir assistència a ciutadans dels EUA que viatgen o resideixen a Catalunya, l’Aragó i Andorra.

Segons informa el Consolat General dels Estats Units a Barcelona, el nou cònsol Mandojana també tindrà com a funció principal la de mantenir contacte regular amb les autoritats locals i regionals, empresaris, ONG i institucions acadèmiques i culturals, amb l’objectiu d’enfortir els lligams institucionals, econòmics i culturals entre el districte consular i els EUA i promoure noves vies de cooperació en matèries d’interès compartit.


Com a diplomàtic de carrera, Mandojana ha ocupat anteriorment els següents càrrecs: Director Adjunt del Departament d’Estat per a la regió del Sud-est Asiàtic Continental; Assessor Especial del Subsecretari d’Estat Bill Burns; Conseller Polític Adjunt a l’ambaixada dels EUA a Bogotà (Colombià); Conseller Econòmic Adjunt a l’ambaixada dels EUA a Lima (Perú); Responsable per a Hondures i Panamà a l’Oficina d’Afers Centreamericans del Departament d’Estat; Cònsol d’Afers Polítics, Econòmics i Consulars a l’ambaixada dels EUA a Lisboa (Portugal); i Cònsol d’Afers Polítics i Consulars a l’ambaixada dels EUA a Manila (Filipines).

Mandojana és Màster per la Eisenhower School for National Security and Resource Strategy de la National Defense University, i per la School of Foreign Service de la Universitat de Georgetown. És llicenciat en Biologia, Estudis Francesos i Europeus i Ciències Polítiques per la Universitat de Duke. Parla espanyol, portuguès, francès i tagàlog.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/nomenen-marcos-mandojana-nou-consol-general-dels-estats-units-a-barcelona/