divendres, 14 d’agost del 2015

Fernández Díaz justifica la reunió amb Rato per la seva seguretat: "Rep amenaces greus"

14/08/2015

El ministre de l’Interior assegura que la trobada "no mereix cap retret de tipus ètic".

 

Redacció



J.Fdez. Díaz


El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha comparegut avui al Congrés dels Diputats per donar explicacions de la seva reunió a finals de juliol amb l’exvicepresident espanyol i imputat pel cas Bankia, Rodrigo Rato. Durant la compareixença, Fernández Díaz ha assegurat que la trobada “no mereix cap retret de tipus ètic”, ja que no es va tractar sobre la situació processal de Rato, sinó sobre la seva seguretat personal.

El ministre de l’Interior s’ha justificat explicant que “havia de guardar una certa reserva després de la trobada”, i ha matisat que la primera reunió es va produir el 29 de juliol, i no el 22 de juliol, dia en que Rato va declarar als jutjats, així com que va durar una hora, i no dues hores. Fernández Díaz ha revelat que la conversa amb Rato va tractar sobre “la "preocupació fundada de l’exvicepresident davant de les amenaces que ha rebut ell i persones del seu cercle personal, així com agressions verbals, i amenaces per altres vies com les xarxes socials”. Com a exemple, ha mostrat més de 400 tuits amenaçants contra Rato i la seva família.

Alhora, ha dit que la reunió es va produir perquè “vaig considerar que era el meu deure, al saber quina qüestió volia tractar amb mi Rato, atendre aquesta petició”, i ha assenyalat que “si no l’hagués realitzat en el ministeri de l’Interior hauria suposat reconèixer que el que feia era èticament reprovable o il·legal. Però la reunió no mereix cap retret de tipus ètic, sinó no l’hagués realitzat”. En aquesta línia, ha defensat que "la trobada s'havia de celebrar al ministeri de l'Interior. No en una cafeteria, gasolinera o un pis franc".

A més, Fernández Díaz ha assegurat compareix al Congrés dels Diputats “amb la cara alta, amb pau i tranquil·litat, amb la confiança que he actuat dintre de la meva responsabilitat”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/fernandez_diaz_sobre_la_reunio_amb_rato_no_mereix_cap_retret_de_tipus_etic_111600.php 

 

1 comentari :

Anònim ha dit...

Diu en J.Fdez Diaz que va rebre a Rato per 400 tweets amenaçadors. Cal comentar que Rodrigo Rato NO TÉ TWITTER.