dilluns, 20 de juliol del 2015

"Guardiola serà un talismà poderós" pel 27-S, segons la premsa internacional

20/07/2015

PLEBISCITÀRIES

El 'France 24' destaca que l'Estat "s'oposa ferotgement" a la independència.


Bernat Vilaró



L'article del 'TZ' alemany


El canal de notícies 'France 24' ha destacat que Guardiola donarà "suport simbòlic" a la candidatura unitària per la independència en les eleccions al Parlament català del 27-S. Com que anirà l'últim de la llista, no podrà aconseguir cap escó a l'arc parlamentari, però l'exjugador i exentrenador serà "un talismà poderós" per al moviment independentista, tal i com recull aquest mitjà francès, que no dubta pas del sentit plebiscitari de les eleccions.

"Guardiola ha mostrat diverses vegades en públic el seu suport perquè Catalunya trenqui amb Espanya", apunta 'France 24', que recorda que el 9-N l'extècnic blaugrana va venir des de Munic per poder votar.


A més, el canal afegeix que el govern espanyol "s'oposa ferotgement" a la independència de Catalunya, i que l'executiu del PP "ha muntat desafiaments judicials" contra els intents del president català, Artur Mas, d'organitzar un referèndum vinculant.

Al seu torn, el 'TZ München' alemany destaca: "Sorpresa: Guardiola és un dels polítics", en un article on apunta que l'entrenador del Bayern de Munic defensarà la independència de Catalunya.

La publicació del mitjà alemany recull que el tècnic de Santpedor tancarà la llista per donar un suport simbòlic a la candidatura unitària, i reitera que el govern de Mariano Rajoy no ha deixat als catalans celebrar un referèndum vinculant. Per això, tal i com apunta el 'TZ München', el 27-S tindrà un sentit plebiscitari.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/_guardiola_sera_un_talisma_poderos_pel_27-s_segons_la_premsa_internacional_110927.php