dijous, 11 de juny del 2015

Bosch descarta entrar al govern de Colau de forma immediata

Dijous, 11 de juny de 2015 13:45 h

Els gestos de Colau amb el full de ruta no són suficients per compartir l'executiu en el futur, els republicans asseguren que necessitaran "molta més complicitat"


(ACN).- ERC i BComú continuen negociant a només dos dies de la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa. Ho fan conscients que no compartiran govern, almenys de forma immediata. El líder dels republicans, Alfred Bosch, ha deixat clar aquest dijous que el seu partit no es planteja, ara per ara, entrar a l'executiu de Colau. "La possibilitat que nosaltres entrem al govern de la ciutat no és immediata", ha explicat als periodistes des del Raval, on s'ha reunit amb els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya. "En el cas de la investidura estem molt a prop", ha afegit poc després. La posició definitiva no la comunicaran fins aquest divendres, un cop hagin llimat els serrells encara pendents.




Segons Bosch, el fet que ERC hagi descartat incorporar-se "de forma immediata" a l'executiu que encapçalarà Ada Colau no té res a veure amb les eleccions del proper 27 de setembre. "El fet que ara mateix no entrem al govern de la ciutat té a veure amb què necessitem tenir molta més complicitat amb Bcomú", ha explicat.

La independència és un dels temes que separa els republicans de Barcelona En Comú. Bosch ha demanat en repetides ocasions que Colau es pronunciï a favor de l'estat català independent, fet que no ha aconseguit. Colau ha defensat clarament el dret a decidir i fins i tot va votar 'sí-sí' en el procés participatiu del passat 9 de novembre, però no ha volgut pronunciar-se a favor de la independència.

Bosch ha valorat de forma positiva els gestos que darrerament ha fet Colau en favor del procés sobiranista, especialment dilluns passat quan va anunciar que participaria en la manifestació del proper 11 de Setembre i que plantejaria un pacte pel dret a decidir a la ciutat de Barcelona. Declaracions, però, que no han estat suficients per trobar la "complicitat" que buscaven els republicans.



La investidura és un tema diferent. ERC vol contribuir a la governabilitat de la ciutat, segons ha explicat Bosch, i per això continua negociant amb BComú per acordar qüestions que contribueixin a la "prosperitat" de Barcelona. "En el cas de la investidura també estem molt a prop. La relació és molt bona", ha indicat. "Demà podrem donar una resposta molt clara", ha afegit tot pensant en les reunions previstes per aquest mateix dijous.

El salari mínim de ciutat, les condicions laborals dels barcelonins i la lluita contra l'atur són algunes de les qüestions que resten sobre la taula de negociació. Les posicions dels dos partits no són excessivament divergents, fet que fa ser optimista al líder republicà. La reunió d'aquest dijous entre Bosch i els secretaris generals d'UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, també ha servit per apropar-los la posició d'ERC sobre aquestes qüestions laborals. El futur president del grup municipal d'ERC ha explicat que tant els sindicats com les patronals -amb les què també s'ha reunit- han valorat positivament les propostes.

Aquest divendres tant Bosch com Colau -i probablement el líder del PSC, Jaume Collboni- explicaran els resultats de les negociacions per investir la nova alcaldessa de la ciutat. Sigui amb el suport d'aquests dos grups i de la CUP o sigui en solitari, Colau serà escollida dissabte la primera alcaldessa de la ciutat de Barcelona.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/412869/bosch-descarta-entrar-al-govern-de-colau-de-forma-immediata