dimecres, 17 de juny del 2015

5.000 euros per militant, el deute que hauria d’assumir Unió en cas de trencament

Dimecres, 17 de juny de 2015 13:15 h

El llegat de Duran pot ser el de deixar el partit en fallida de 20 milions d'euros si es confirma que avui CiU es desintegra


La política catalana s’aguanta la respiració avui a l’espera de veure si finalment es consuma el trencament de Convergència i Unió. Són molts els interrogants que planen sobre les conseqüència de la ruptura, però un dels que destaca més és el deute: UDC deu 16,2 milions d’euros i la federació en deu 12,7 més, segons les dades més recents del Tribunal de Comptes, corresponents al 2011. 





Unió acumula 20 milions de deute

Dels gairebé 13 milions que CiU deu com a federació, al voltant d’un 25% hauria d’anar a càrrec d’Unió, ja que és la quota de gent a les llistes que els democristians tenen lligades a qualsevol comtesa electoral. Això serien 3,2 milions més a sumar als 16,2 que ja deuen a entitats de crèdit, cosa que s’aproparia a 20 milions d’euros. Si es divideixen pels 4.000 militants que van poder votar el diumenge passat a la consulta interna, sortiria a 5.000 euros per militant. 






Pèssima gestió dels recursos econòmics dels partits unionistes


En qualsevol cas, el llegat que deixaria Duran i Lleida seria una xifra alarmant, perquè segons el Tribunal de Comtes és el partit català que més diners deu. Sense dades del PP perquè a nivell català només és una branca, els 16,2 milions d’Unió encapçalen la llista, i el segon lloc l’ocupa ICV, amb 16,1. El PSC en deu 12,9, mentre que CDC i ERC ‘només’ tenen pendents per pagar 3,6 i 2,4 milions respectivament. Casualment, les formacions més reticents a la independència són els qui han fet un pitjor ús dels diners, mentre que els qui remen per la plena sobirania han estat els més responsables quant als recursos econòmics. Les dades del Tribunal de Comptes no inclou la CUP i C’s.

Possible desbandada de militants i pèrdua de militants i quota de poder

Tot són especulacions, però els ingressos dels democristians es podrien veure reduïts dràsticament en els propers mesos. Si es presenten a les eleccions del 27-S al marge de CDC, podrien quedar-se amb una representació residual o nul·la, així que deixarien de percebre la subvenció per tenir diputats electes. Com a mínim, el fet d’esperar-se a les eleccions municipals ha fet que els democristians s’assegurin molts representants locals, que els reportaran ingressos, però un trencament podria provocar una desbandada de militants, alguns d’ells càrrecs electes, que els poden deixar sense líquid i amb menys quota de poder. Les diputacions i els consells comarcals encara no estan lligades, tampoc, així que podrien perdre encara més poder.

Reunió imminent del Consell de Govern d'UDC

La fallida econòmica podria ser un fet si en les properes hores es concreten els rumors i CiU es desintegra. Aquesta tarda a partir de les 2 del migdia hi ha reunió del Consell de Govern d’UDC, i la direcció de Convergència ja està avisada per si s’ha de reunir d’urgència aquest vespre per donar el cop de gràcia al matrimoni que fa 37 anys que dura.


Enllaç noticia :

http://directe.cat/414703