dimecres, 27 de maig del 2015

Els Segadors a la final de la Copa del Rei d’Espanya?

Dimecres, 27 de maig de 2015 13:20 h

El PNB demana que sonin els himnes de Catalunya i Euskadi per evitar una xiulada a l’espanyol. Antiviolència sancionarà Barça i Athletic si es xiula l'himne espanyol


Algú veu possible que la Federació Espanyola de Futbol permeti que els himnes català i basc sonin abans de la final de la Copa del Rei, al costat de l’espanyol per acontentar les aficions i evitar la més que possible gran xiulada al himno de la Nación? Això és el que ha proposat el president del PNB, Andoni Ortuzar, a RNE, que ha instat a reflexionar per què dues aficions tan modèliques, les del Barça i l'Athletic de Bilbao, sempre el xiulen. A la proposta li espera, amb tota probabilitat, un recorregut ben curt. 
 
 
La imatge dels Reis durant la mare de totes les xiulades, la de la final Barça-Athletic de 2009
 
 La proposta del PNB, ciència-ficció

Es tractaria de posar a la mateixa alçada les dues nacions històriques amb l’Estat, és a dir, ciència-ficció, un impossible per la federació, que mai ha acceptat que les seleccions nacionals catalana i basca puguin competir de manera oficial com l’espanyola.

A més, el fet que sonin Els Segadors i el Euskadiko Ereserkia no tindria per què fer oblidar els assistents xiular la cançó que representa l’Estat, que a més sempre sona quan entra el Rei a l’estadi.

Un gest de cortesia no evitarà allò inevitable


Un simple gest de cortesia difícilment farà oblidar la gent el descontentament amb la monarquia, amb el centralisme espanyol, el poc respecte per les cultures catalana i basca, i sobretot la negativa d’acceptar seleccions esportives nacionals.

Amb tot, el dirigent penebista ha dit que si hi ha xiulada, s’ha d’encaixar la reacció del públic “amb més normalitat i sense dramatisme”, i s’ha mostrat alarmat davant la possibilitat que es pogués suspendre el partit. El matx es disputa aquest dissabte a les 22:00 i es podrà veure sense vetos sonors a TV3.

Cardenal amenaça amb sancionar els clubs 

Per altra banda, el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, ha amenaçat als clubs que disputaran el torneig que Antiviolència imposarà "les sancions que siguin procedents si es donen fets contraris a l'ordenament jurídic".


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/408566/els-segadors-a-la-final-de-la-copa-del-rei-despanya