divendres, 17 d’abril del 2015

Duran no assistirà ni al consell nacional d'Unió ni al de CiU

17/04/2015

El líder d'Unió confirma la notícia avançada per ElSingular i apunta que només militarà al partit "mentre continuï defensant la seva personalitat i la seva especificitat".


Lluís Bou


El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida (i Lladre)


El líder d'Unió, Josep Antoni Duran (i Lladre), ha confirmat avui en la seva carta web, la notícia avançada per ElSingular en el sentit que ha delegat les funcions al partit en Ramon Espadaler. Duran (i Lladre) anuncia que no assistirà dissabte ni al consell nacional d'Unió ni al de CiU, que ha d'aprovar les candidatures municipals. Tampoc està preparant la consulta interna d'Unió sobre el full de ruta, i no tindrà protagonisme a la campanya electoral.


"Parlant de les municipals i d'acord amb les facultats que els estatuts del partit i el reglament del comitè de govern, he delegat en Ramon Espadaler, secretari general d'aquest organisme, tot el pes polític i la representació en la propera campanya electoral. Demà mateix no podré ser al consell nacional conjunt. No hi seré, no només perquè tinc un compromís fora de Catalunya assumit fa temps, sinó també perquè Unió havia de fer consell nacional dissabte passat -quan el tenia agendat- i el vam canviar per coincidir immediatament després amb el del conjunt dels dos partits. El mateix li passarà a la vicepresidenta del comitè de govern, Joana Ortega. Per tant, normalitat. Que ningú perdi el temps buscant-nos les pessigolles!", afirma Duran (i Lladre) en la seva carta web.
El president del comitè de govern d'Unió afegeix, en un intent de lloar la figura política d'Espadaler, que vol projectar-lo. I també apunta que no pensa militar en cap altre formació política que Unió "mentre continuï defensant la seva especificitat". La plataforma que ell impulsa, Construïm, s'ha inscrit com a partit polític, i això ha obert tota mena d'especulacions sobre el futur polític del democristià.

"Això [delegar en Espadaler] només té a veure amb la voluntat de projectar altres dirigents -i una campanya electoral sempre és una bona oportunitat- i amb el fet que en Ramon Espadaler ja és secretari general de la federació i, per tant, ja li correspon un protagonisme especial en funció d'aquest càrrec. 
Això no vol dir que jo no participi en la campanya quan altres obligacions m'ho permetin. Estic al servei de qualsevol candidat que demani el meu suport. I tant! I sobretot vull deixar clar que això de cap manera implica que jo hagi decidit deixar el partit, com diuen alguns "benintencionats". Aquest estiu farà quaranta-un anys que milito a Unió i no militaré en cap altre partit que no sigui Unió ni deixaré de tenir l'honor de formar-ne part mentre el meu partit continuï defensant la seva personalitat i la seva especificitat. 
Aquesta especificitat tant en el terreny nacional com en el dels seus postulats socialcristians, permeten a Unió presentar credencials pròpies amb reconeixement internacional", indica.
Enllaç noticia :