dijous, 8 de gener del 2015

Catalunya, solidària davant la massacre de París

07/01/2015

TERRORISME

Unes 600 persones es concentren davant el consulat de França per protestar contra l'atac integrista a Charlie Hebdo

 

Xavier Lladó


Europa Press



Catalunya es solidaritza davant la massacre de París. Unes 600 persones s'han concentrat aquesta tarda davant el consulat de França a Barcelona per protestar contra l'atac integrista a Charlie Hebdo. Han alçat bolígrafs, llapis i llibretes per defensar la llibertat d'expressió. S'han mostrat diverses pancartes amb la frase "Jo sóc Charlie", i una amb un dibuix d'una mà amb un llapis, s'han cridat consignes a favor de la llibertat d'expressió. A la concentració han acudit molts periodistes. També hi han anat representants de diverses formacions polítiques, entre ells, el candidat del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el líder d'ICV, Joan Herrera. La protesta ha començat a les 19 h davant de la seu del consolat, a la Ronda Universitat.


La convocatòria ha nascut de manera espontània a les xarxes socials poca estona després de l'atempat. S'hi ha afegit el Col·legi de Periodistes, entre altres usuaris.

Arreu d'Europa s'han convocat manifestacions aquesta tarda, a París, Toulouse, Berlin, London o Madrid, algunes de les quals multitudinàries. L’atemptat islamista a la revista satírica que ha causat dotze morts i nou ferits, tres de les quals greus.

Mostres de solidaritat (@francescabad)

"Sóc Charlie" i·lustraven algunes pancartes (@marina_espasa)

Condemna de l'ICAB

El Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) ha condemnat l'atac. En un comunicat, ha recordat que la llibertat d'expressió és un dels pilars d'una societat democràtica i que el diàleg i el respecte són "elements essencials" per facilitar la convivència en una societat plural i globalitzada.

Ha sostingut que l'ús de la violència "deslegitima qualsevol ideologia o pensament" i atempta de forma directa en la dignitat de totes les persones i de la societat en general, i ha expressat el seu rebuig a actes com l'atac a la seu de la revista a París.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/01/catalunya_solidaria_davant_la_massacre_de_paris_105598.php