dijous, 18 de desembre del 2014

Última hora:La querella pel 9-N precipita la dimissió de Torres-Dulce

Dijous  18.12.2014  11:14

Presenta la dimissió com a fiscal general de l'estat unes setmanes després de la querella contra Mas, Ortega i Rigau




El fiscal general de l'estat espanyol, Eduardo Torres-Dulce



El fiscal general de l'estat espanyol, Eduardo Torres-Dulce, ha dimitit. Així n'informa el diari El Mundo, que diu que ja ho ha fet saber al govern espanyol, que el va nomenar fa tres anys. Segons el diari, Torres-Dulce considera que l'executiu de Rajoy no ha donat el tracte adequat a la fiscalia. El comunicat oficial de la fiscalia diu que ho fa per raons personals.

El cas és que la dimissió arriba unes setmanes després de la polèmica querella presentada contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vice-presidenta de la Generalitat, Joana Ortega, i la consellera Irene Rigau per l'organització del 9-N.


Torres-Dulce va rebre una pressió molt gran de l'executiu espanyol després de la celebració del 9-N, perquè presentés la querella contra Mas i membres del seu govern. Fins i tot Alícia Sánchez-Camacho va anunciar, abans que la fiscalia digués res, que enllestia la querella.

La fiscalia va trigar encara uns quants dies a presentar-la, durant els quals Torres-Dulce va passar de donar entenent que potser no n'hi hauria a acabar-la presentant, amb el vist-i-plau de la junta de fiscals de sala.

Notícies relacionades:

L'estat espanyol porta Mas, Ortega i Rigau als tribunals
Torres-Dulce diu que 'els tribunals actuaran en conseqüència' en les autoinculpacions pel 9-N
La Fiscalia de Catalunya es decanta per acumular totes les causes contra el 9-N al TSJC



http://www.vilaweb.cat/noticia/4224407/20141218/torres-dulce-dimiteix-fiscal-general-lestat-espanyol.html