dijous, 27 de novembre del 2014

Marina Geli es dóna de baixa del PSC

Dijous  27.11.2014  14:05

Autor/s: ACN / Redacció

Diu que ho fa per coherència però amb tristesa · Iceta no decidirà sobre la situació de Geli i Ventura al grup parlamentari fins al gener





 

Marina Geli ha comunicat formalment al PSC la seva baixa com a militant del partit. Geli i Núria Ventura, que van anunciar la intenció d'abandonar el partit i crear una nova formació sorgida de la confluència de Moviment Catalunya i NeCat, s'han reunit avui al parlament amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Després de la trobada, el PSC ha emès un comunicat on explicava que ajornava la decisió sobre el futur de les dues diputades dins el grup parlamentari fins al gener 'davant la incertesa del calendari electoral'.  

Una volta feta pública la creació d'un nou partit al marge del PSC, Geli i Ventura tenien pendent de reunir-se amb Iceta per explicar-li les seves intencions i deixar clar el seu futur polític. Segons el PSC, Geli ha anunciat la seva baixa del partit i les dues diputades han detallat la necessitat que senten d'embarcar-se en el nou projecte de NeCat i Moviment Catalunya. 


Ni elles han manifestat la intenció de deixar el grup ni Iceta no els ho ha demanat. Consideren que la legislatura acabarà aviat- -donant per feta la convocatòria avançada d'eleccions-- i que, per tant, no val la pena fer canvis ara. El primer secretari del PSC només demana a Geli i Ventura que mantinguin la disciplina de grup i compleixin amb les funcions assignades, cosa que sembla que elles estan disposades a fer si el mandat dura només uns mesos. Així, de la reunió ha sortit l'acord de mantenir Geli i Ventura al grup fins a final d'any sota aquestes condicions i de revisar la decisió a principi d'any. 

Geli, que feia divuit anys que militava al partit, ha explicat que es donava de baixa 'per coherència', atès que diumenge farà visible el seu pas a la nova formació sorgida de la fusió de Moviment Catalunya i NeCat. Amb tot, ha admès que ho feia amb 'tristesa'. També ha explicat que si finalment la legislatura no s'acaba en un parell de mesos, 'molt probablement' mantindrà el seu escó però renegociant amb el PSC si ho fa dins o fora del grup socialista. 


Informació relacionada: