divendres, 10 d’octubre del 2014

La policia protegeix un grup de nazis que demanaven d'assassinar Mas

Divendres  10.10.2014  01:16

[VÍDEO] Els ultres ensenyen banderes nazis i criden consignes a favor de Hitler a València · A Barcelona un grupuscle de nazis agredeix una concentració amb la passivitat dels mossos








La desfilada de la senyera que es fa a València cada 9 d'octubre al matí va ser ahir, com passa sovint, sabotada per grupuscles d'extrema dreta que insultaren i amenaçaren alguns participants. Enguany un grup important de nazis uniformats, amb esvàstiques ben visibles, es van col·locar en un punt del recorregut a la plaça de l'Ajuntament i van cridar visques a Hitler amb total impunitat.





De fet, com es veu en el vídeo, la policia els va envoltar sense fer-hi res. I encara els va protegir quan alguns dels participants en el recorregut els increpaven. Això fou sobretot al pas dels militants i simpatitzants de Compromís. L'eurodiputat Jordi Sebastià ja va anunciar que portaria aquesta qüestió al Parlament Europeu.

Entre els concentrats fins i tot n'hi havia un de vestit amb uniforme militar alemany de la Segona Guerra Mundial, que portava una gran banderola amb l'esvàstica i que s'ha situat molt a prop del president Fabra i de la batllessa Barberà. Ni l'un ni l'altra no van fer ni el mínim senyal demanant que aquella banderola fos retirada.

En aquest vídeo de la Intersindical Valenciana es veu aquest comportament i es pot observar que quan cridaren 'Artur Mas, cámara de gas' la policia es limità a vigilar si cap membre de la comitiva, des de la qual se'ls recriminaven els crits, s'hi acostava amb intenció d'agredir-los. En cap moment la policia no féu res per impedir els crits ni la presència d'esvàstiques.

Per una altra banda també ahir a Barcelona un grupet de vint nazis va agredir una concentració al Palau de Justícia, amb la passivitat dels mossos.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4214454/20141010/policia-protegeix-grup-nazis-demanaven-dassassinar-mas.html