divendres, 17 d’octubre del 2014

Demanen 300 euros de multa per mostrar una estelada

17/10/2014

ESPANYOLISME

La fiscalia imposa una sanció a un aficionat que es va resistir a retirar aquesta bandera en un partit de bàsquet


Xavier Lladó


La detenció d'en Molina a Saragossa



La fiscalia demana 300 euros de multa per al seguidor del Fiatc Joventut que va mostrar una estelada al pavelló de bàsquet del CAI Saragossa, en el partit entre aquest equip i el conjunt de Badalona. Aquest divendres al migdia s'ha celebrat al Jutjat d'Instrucció número 5 de Saragossa el judici de faltes a aquest aficionat. 
L'advocat que porta la seva defensa ha demanat l'absolució per la inexistència dels fets, mentre la fiscalia ha demanat 300 euros de multa per una falta de desobediència per haver protagonitzat un estira-i-arronsa amb els agents.

La policia havia va imputat a l'aficionat un delicte de resistència lleu a l'autoritat, mentre que el fiscal només ho havia qualificat de falta. La detenció es va produir després que el seguidor exhibís una estelada. Mentre l’onejava va ser requerit per la policia i d'allà va sortir emmanillat cap a les dependències judicials, on va passar la nit en un calabós. 
La policia assegurava que el noi impedia la visió d'altres espectadors, que no es va voler identificar i que el van detenir per desobediència a l'autoritat.

Aquesta versió contradeia la de la seixantena d'aficionats verds-i-negres que eren a Saragossa donant suport a l'equip. Un dels aficionats va gravar part de l'incident i el va penjar a YouTube. Sota l'etiqueta #totssomMolina, l'aficionat verd-i-negre va rebre una allau de missatges de suport a les xarxes socials.