dilluns, 8 de setembre del 2014

'Kurier': "Com més agressiu és el to del govern espanyol, més creix l’independentisme"

08/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El diari austríac publica un reportatge sobre el procés sota el títol "El somni català"


Nerea Rodríguez



Assaig de la 'V' a Viena



El diari austríac ‘Kurier’ dedica avui un reportatge al procés català, i ho fa a partir de l’assaig de la ‘V’ a Viena on van participar una cinquantena de persones.

El diari constata que “com més agressiu és el to del govern espanyol, més creix la demanda independentista”, i recorda que l’Executiu de Mariano Rajoy rebutja el referèndum català “per moltes raons: una cinquena part del PIB espanyol es genera allà, també un quart de les exportacions. I no es pot oblidar el possible efecte dòmino al País Basc”.


El ‘Kurier’ entrevista pel reportatge, titulat “El somni català”, un dels participants en l’assaig de la ‘V’ a Viena, Daniel Teixidor, de qui destaca que “desafia la pluja a finals de l'estiu per cridar l'atenció sobre el moviment d'independència a la seva terra natal”. Sobre el castellà, Teixidor afirma: “És una gran llengua, però no és el meu idioma. Quan penso, quan somio, ho faig en català". És per això que el diari manifesta: “Pels catalans, l'idioma és una part important de la seva identitat, el que els distingeix dels espanyols”.

El diari austríac recorda també que “igual que els catalans protesten a Viena, ho fan a tota Europa. Volen augmentar la pressió sobre el Govern espanyol”, i assenyala que tot i que l’executiu de Rajoy prohibeix que se celebri una consulta, “Catalunya insisteix en que els seus ciutadans puguin votar”. A més, es fa ressò sobre la negativa espanyola a reconèixer que Catalunya és una nació: “El president espanyol diu que Catalunya és inconcebible sense Espanya".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/_kurier_com_mes_agressiu_es_el_to_del_govern_espanyol_mes_creix_l_independentisme_102887.php