dimecres, 27 d’agost del 2014

Adéu a Peret, pare de la rumba catalana

27/08/2014

RUMBA CATALANA

El portaveu oficial de la família confirma la mort del catant aquest migdia als 79 anys

 

Nerea Rodríguez





Aquest migdia ha mort Pere Pubill, més conegut com a Peret, el pare de la rumba catalana. Durant el matí diversos rumors indicaven que el cantant havia mort, tot i que la família ho desmentia. Finalment, al migdia, el portaveu oficial de la família ha confirmat la defunció de Peret a l'hospital Quirón de Barcelona, als 79 anys, on estava ingressat com a conseqüència d'un càncer de pulmó. 

El cantant portava ingressat a l'hospital des de finals de juliol, i ja feia uns dies que estava molt greu, sota sedació. Nascut a Mataró al 1935, Peret va anunciar mitjançant una carta a finals de juliol que patia càncer, i explicava que la malaltia l'havia sorprès mentre estava ultimant el llençament" del seu primer disc cantat íntegrament en català, i mentre acabava de donar forma a un altre treball en castellà.


De fet, Peret havia d'inaugurar amb un espectacle el passat dia 25, la XVII Fira Mediterrània de Manresa, però l'acte va quedar suspès temporalment per la retirada del cantant el 30 de juliol a causa de la seva malaltia.

Peret va participar al 'Concert per la Llibertat' que va tenir lloc el 29 de juny de l'any 2013, i va assegurar que "no oblidaria mai aquest dia". A més, va interpretar "L'emigrant" i "Catalunya té molt poder", tal i com es pot veure en aquest vídeo:






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/adeu_a_peret_el_pare_de_la_rumba_catalana_102639.php