dijous, 24 de juliol del 2014

L'avió de Swiftair perdut mentre feia el trajecte entre Burkina Faso i Alger s'ha estavellat

Imatge del MD83 de Swiftair desaparegut sobre Mali. REUTERS
L'avió de la companyia espanyola Swiftair operat per Air Algerie que ha desaparegut dels radars aquesta matinada de dijous s'ha estavellat, segons ha confirmat a Reuters una font de l'aviació algeriana. A l'aparell hi viatjaven prop de persones, la majoria turistes de nacionalitat francesa. Sis membres de la tripulació eren de nacionalitat espanyola: 2 mallorquins, 3 madrilenys i un basc (els 4 últims segons ha informat el web de RTVE).

"Puc confirmar que s'ha estavellat", ha assegurat la font, que ha rebutjat donar detalls d'on ha tingut lloc l'accident ni quines han estat les possibles causes.

L'aparell, operat per Air Algerie, va enlairar-se de l'aeroport d'Ouagadougou, la capital de Burkina Faso, ahir a la nit amb destinació a Alger.

51 francesos i sis espanyols a bord de l'avió

Entre els passatgers que viatjaven a bord de l'avió estavellat hi havia 51 francesos, 24 burkinesos, 8 libanesos, 6 algerians, 5 canadencs, 4 alemanys, un suís, un belga, un camerunès, un ucraïnès, un egipci, un nigerià i un malià, a més dels 6 ciutadans de nacionalitat espanyola que formaven part de la tripulació. 

Mal temps a la zona
Els radars han perdut el rastre de l'avió aproximadament 50 minuts després d'enlairar-se. La chaîne météo, web especialitzat en meteorologia, ha subratllat que en aquell moment hi havia "violentes tempestes" i fortes ràfegues de vent.

L'avió hauria demanat un canvi de ruta, segons el govern de Burkina Faso, precisament per evitar aquest temporal.

Swiftair, amb seu a Madrid, és una aerolínia dedicada al transport de passatgers i càrrega amb un negoci destinat a touroperadors i clients corporatius.

L'aerolínia ha posat una línia telefònica per informar les famílies. És el telèfon gratuït 900 264 270.
El govern francès ha enviat dos avions de combat a la zona per ajudar amb les tasques de localització de l'aeronau estavellada.


http://www.ara.cat/mon/Perdut-contacte-Algerie-enlairat-dOuagadougou_0_1180682127.html