dimarts, 22 de juliol del 2014

Homs: “l’informe de Pricewaterhouse no quadra per res amb la realitat del país”

Dimarts, 22 de juliol de 2014 14:45 h

La consultora revela que un 26% dels empresaris de grans empreses amb seu a Catalunya volen la consulta i que 70% els enquestats criden al diàleg "gairebé amb desesperació".


El conseller ha assegurat aquest dimarts que l’informe que la consultora Pricewaterhouse PwC va presentar ahir amb presència del president Mas, “no quadra per res amb l’acte del Far ni amb la realitat que es constata al país”. Homs ha fet esment a l’acte empresarial a favor del dret a decidir del passat mes de maig quan representants de totes les cambres de comerç i de disset patronals catalanes van subscriure el Manifest del Far que explicita ple suport al Parlament i al dret a decidir del poble català. L’informe de la consultora "Temes candents de l'economia catalana", ha estat celebrat per la premsa madrilenya i alguna de catalana.

Francesc Homs

 Un empresari és un vot

La consultora ha demanat l'opinió a presidents i consellers delegats d'empreses catalanes com Abertis, Agbar, Fluidra, Catalana Occident, Banc Sabadell o Freixenet i conclou que els empresaris no preveuen l'escenari d'una Catalunya independent mentre consideren urgent el diàleg de Mas amb Rajoy.  PwC també assegura que prop del 70% de les respostes dels empresaris apel·len al diàleg "gairebé amb desesperació".

Sobre la previsió de plans alternatius de les empreses per fer front a una hipotètica independència de Catalunya, la majoria d'enquestats "no han incorporat el procés sobiranista a la planificació dels seus
negocis", i una minoria declara que traslladaria les seves activitats fora de Catalunya si s’arribés a la independència.

La consultora ha donat a escollir als empresaris una de les cinc 5 opcions del "desenllaç" del procés sobiranista i un 31,1%  ha triat el "diàleg entre els governs d'Espanya i Catalunya que busqui un acord entre les dues posicions". El 26,7%  ha optat per la "convocatòria del referèndum que planteja el govern català”; el 22,2%  es partidari de "reformar el finançament autonòmic i d'altres qüestions que planteja el govern"; un 15,6%  tria "començar un procés de reforma de la Constitució que permeti donar resposta a les peticions plantejades" i in 4,4% opta directament per "la independència de Catalunya".


http://www.directe.cat/noticia/359434/homs-linforme-de-pricewaterhouse-no-quadra-per-res-amb-la-realitat-del-pais