dilluns, 16 de juny del 2014

Mas viatja als EUA, una visita reduïda a 24 hores per poder assistir a la proclamació de Felip VI

Només presidirà tres actes abans de tornar de nou per poder arribar a la cerimònia, que té lloc aquest dijous

Mas-Colell i Felip Puig continuaran amb la resta de la delegació catalana amb els compromisos previsots


 16/06/14 08:27 - barcelona -



El president de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament Foto: QUIM PUIG.


El president de la Generalitat, Artur Mas, viatja aquest dilluns als Estats Units per inaugurar una nova planta de fraccionament de plasma de Grífols a Clayton, a Carolina del Nord. Es tracta de la més gran del món de la seva especialitat. El president també es reunirà amb el governador i el president del Senat de Carolina del Nord. Així doncs, el viatge oficial del president als Estats Units serà d'una jornada després d'escurçar-lo per poder assistir a la proclamació de Felip VI. Els consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, seran els encarregats de presidir la resta d'actes del viatge acompanyats d'una delegació empresarial formada per 37 empreses.

La nova planta de Grífols té una superfície de 14.400 metres quadrats i és la instal·lació d'aquest tipus
més gran del món. El fraccionament és la primera etapa del procés productiu dels medicaments derivats del plasma i consisteix a sotmetre'l a diversos canvis de temperatura i condicions químiques, entre d'altres processos, que provoquem la separació de cada proteïna amb propietats terapèutiques.
El president aprofitarà la seva presència en l'acte d'inauguració de la planta a Clayton per reunir-se amb el governador de Carolina del Nord, Patrick Mc Crory i el president del Senat del mateix estat, Phil Berger. Dimarts serà l'única jornada del viatge oficial en què participarà Mas, ja que tornarà per assistir aquest dijous a l'acte de proclamació de Felip VI al Congrés dels Diputats.

La resta d'actes del viatge fins divendres estaran presidits pels consellers Mas-Colell i Felip Puig. En el cas del conseller d'Empresa i Ocupació anirà acompanyat de representants de 37 empreses, 27 del sector del mòbil i 10 més del sector del turisme. Puig té previst visitar la companyia líder mundial del sector de les tecnologies de la informació, Hewlett Packard, que té la seva seu a Palo Alto. A més, el conseller d'Empresa també visitarà les seus de Microsoft, Twitter i Dropbox.

Un dels actes més destacats del conseller Mas-Colell serà la seva intervenció dijous al plenari del Senat de Califòrnia. Del programa també destaca la presentació del projecte Codorniu-IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries), en què s'explicaran els avenços tecnològics per un ús eficient de l'aigua de reg de ka vinya i la seva influència en la qualitat del vi.

En el marc del viatge també se signarà un Memorandum of Understanding (MoU) entre els governs de Catalunya i de l'Estat de Washinton. L'acord el subscriuran el conseller Puig i el secretari de Comerç de l'Estat de Washinton i té com a objectiu donar suport i fomentar la cooperació econòmica, científica i comercial entre els dos territoris en diversos sectors com les TIC, la biotecnologia, les energies renovables, el comerç internacional, la logística i el turisme.

En l'àmbit acadèmic, destaca l'acord de col·laboració entre els sistemes universitaris de Catalunya i Califòrnia que té per objectiu reforçar els llaços entre ells en els àmbits acadèmic, científic tecnològic i econòmic.

Posarà el punt i final del viatge un acte a Los Angeles organitzat per l'Acadèmia de Cinema Català i amb la intervenció de la presidenta de l'Acadèmia, Isona Passola i el director i productor Brian Yuzna.

Darrera actualització ( Dilluns, 16 de juny del 2014 08:27 )


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/752464-mas-viatja-als-eua-una-visita-reduida-a-24-hores-per-poder-assistir-a-la-proclamacio-de-felip-vi.html