diumenge, 18 de maig del 2014

Agressió nazi contra menors a Benirredrà

Dissabte  17.05.2014  19:42

Abans de les Trobades d'Escola en Valencià · Hi havia una concentració de la formació ultra GAV

 

 


Foto de la concentració del GAV avui a Benirredrà.




Foto: @AntifeixistesPV
Un grup de sis menors que anaven a la Trobada d'Escoles en Valencià a Benirredrà han estat agredits aquest dissabte a la tarda, abans que comencés la Trobada. Alguns dels agredits han estat hospitalitzats, i un d'ells amb un trau al cap, segons que informen representants d'Antifeixistes del País Valencià que han estat amb els agredits. Després de rebre l'atenció mèdica corresponent, els agredits han pogut sortir de l'hospital. Escola Valenciana, organitzadora de les Trobades, ha informat a VilaWeb que dins del recinte no hi ha hagut cap problema.

Els agressors han anat contra el grup de xiquets, d'edats al voltant dels setze anys, i els han pegat a
cops i amb cinturons. Més tard, la guàrdia civil ha identificat assistents a les Trobades i a membres de col·lectius antifeixistes, però no pas als agressors, segons que testimonis que cita Antifeixistes PV.

En aquella mateixa hora hi havia una concentració del grup ultra GAV per protestar contra les Trobades a Benirredrà. El GAV havia anunciat la concentració contra l'organització de la trobada, i malgrat la demanda de partits i d'entitats que demanaven que no es permetés, malgrat informes desfavorables de l'ajuntament mateix a permetre la concentració, la delegació del govern espanyol al País Valencià la va acabar autoritzant.

Escola Valenciana, organitzadora de les Trobades, ha explicat a VilaWeb que dins del recinte on es feien no hi ha hagut cap mena de problema, i que, ara per ara, no tenen constància que hagi passat res a cap dels participants. Igualment, posa a disposició els seus serveis jurídics als agredits que hi hagi hagut fora del recinte.

EUPV exigeix una investigació
'Ahir ja advertírem a Delegació de Govern que no autoritzara aquesta concentració contra la Trobada d’Escoles en Valencià, tement-nos que podia derivar en accions violentes', ha dit el diputat d'Esquerra Unida Ricardo Sixto, després de saber-se els fets.


El diputat afegeix: 'Ha sigut una irresponsabilitat permetre aquesta concentració, i més tenint en compte que es convocava contra les Trobades d’Escoles en Valencià, un esdeveniment ple de xiquets i xiquetes. Cal demanar la depuració de responsabilitats immediates'





http://www.vilaweb.cat/noticia/4191930/20140517/agressio-nazi-menors-benirredra.html