divendres, 28 de febrer del 2014

Màxima solvència financera a una Escòcia i Catalunya independent

Divendres, 28 de febrer de 2014 20:05 h

Les agències de rating donen a una Escòcia independent la triple A de solvència financera, com Catalunya, segons un estudi del CCN


Els empresaris sobiranistes asseguren que amb un rati alt com el que preveuen les agències de rating el finançament per a empreses i famílies seria molt més barata. Les previsions econòmiques del Cercle Català de Negocis (CCN) pel que fa a la solvència financera i creditícia d’una Catalunya Estat han rebut avui l’aval internacional, quan l’agència de rating Standard & Poor’s ha fet públic que una Escòcia independent rebria una de les màximes qualificacions de solvència econòmica, la triple A (AAA). L’octubre de 2012, el CCN ja va presentar un estudi on demostrava que una Catalunya independent tindria exactament el mateix rati que ara Standard & Poor’s atorga a la futura Escòcia, la triple A. 


© @acn



Escocesos i catalans viuríem molt millor amb els seus països independents

Standard & Poor’s ha atorgat aquesta qualificació a Escòcia basant-se en l’argument que l’economia escocesa és rica, diversificada i amb una elevada renda per càpita. Quan els empresaris sobrianistes van presentar el seu estudi sobre Catalunya es basaven, precisament, en un seguit d’indicadors favorables com els que ara l’agència de rating aplica a Escòcia.

Els estudis del CCN molt millor que els estudis d’algunes patronals



Un cop més les dades confirmen que, com diu el CCN des de fa anys, els països petits superen millor la crisi econòmica i són els que presenten major solvència creditícia, perquè tenen potència econòmica; una potència basada en la diversificació, la flexibililat i la capacitat exportadora.

Tanmateixen, des del CCN asseguren que disposar d’un rati alt com el que Standard & Poor’s adjudica a Escòcia i el CCN a Catalunya faria que el finançament per a les empreses i les famílies fos molt més barat.

Les dades avalen les previsions del CCN

El CCN considera que avui s’ha produït una segona notícia que avala les seves tesis.L’agència Moody’s ha elevat per primer cop després de la crisi la valoració de Catalunya, que ha passat de Ba3 a Ba2. Tanmateix, Moody’s ha destacat la solidesa financera de Barcelona. El CCN considera que la millora en la qualificació es deu a què “els catalans estem fent bé els deures, malgrat les moltes i serioses dificultats econòmiques a les quals ens sotmet Espanya”. “Si poguéssim administrar els nostres propis recursos i executar les nostres pròpies polítiques econòmiques ja fa temps que hauríem deixat la crisi enrere. Cada cop és més evident que hem de marxar d’Espanya”, conclouen.



http://directe.cat/336803